Ontwikkelprogramma

Om onze junior medewerkers volop klaar te stomen voor het vak van beleidsmedewerker bij de gemeente, hebben we bij 12join een tweejarig ontwikkelprogramma op maat gemaakt. In dit programma besteden we aandacht aan vakinhoudelijke ontwikkeling, persoonlijke ontwikkeling en coaching.

Ontmoet ons team Kom in contact

Waar wij voor staan

Opleidingstraject

In dit ontwikkelprogramma bekijken we per medewerker naar de gewenste ontwikkelrichting en hierbij wordt op inhoud een opleidingstraject gezocht. Ook is er in dit traject ruimte voor het leren van algemene vaardigheden, zoals bijvoorbeeld bestuurlijke sensitiviteit, adviesvaardigheden, schrijfvaardigheid en dergelijke.

Werken en leren tegelijk

Tijdens dit opleidingsprogramma voeren de medewerkers opdrachten uit bij gemeenten of ze leveren een bijdrage aan een project bij één van onze klanten. De focus ligt hierbij op de persoonlijke benadering, waardoor het beste uit medewerkers wordt gehaald. Gemeenten krijgen daardoor op inhuurbasis ambitieuze, enthousiaste en betrokken medewerkers van 12join.

Begeleiding

Bij een goed ontwikkelprogramma hoort natuurlijk ook een goede begeleiding. Daarom krijgt bij 12join elke deelnemer aan het programma een buddy aangewezen. Deze buddy voorziet de professionele- en persoonlijk begeleiding. De buddy is de contactpersoon van junior beleidsadviseur en is ervoor om met hem of haar de kennis te delen. De buddy is het rechtstreekse aanspreekpunt voor vragen.

Voordeel medewerkers

Voor medewerkers is dit opleidingstraject een mooie manier te ontwikkelen in het vak van beleidsmedewerker bij de gemeente. Ze leren zo op twee manieren. Leren, door al in het werkgebied te zitten en elke dag te werken bij een gemeente. En ze leren door het opleidingsprogramma. Elke dag doet de medewerker meer en meer kennis op van het vak en ontwikkelt hij of zij van een junior beleidsmedewerker, tot een medior beleidsmedewerker. Win-win noemen we dat. Zowel voor de medewerker, als voor de gemeente.

Voordeel gemeenten

Ook voor de gemeente heeft dit opleidingsprogramma voordelen. Door dit programma weten gemeentes zeker dat zij vakbekwame medewerkers krijgen en medewerkers krijgen die de nieuwste ontwikkelingen kennen. De medewerkers krijgen de nieuwste kennis met zich mee en leren elke dag bij. Het geeft een impuls aan de organisatie.