Werken binnen de fysieke leefomgeving

Wij werken bij gemeenten binnen de fysieke leefomgeving. Dit doen wij vanuit onze passie om een bijdrage te leveren aan de inrichting van de omgeving.  Binnen dit uitgebreide domein zijn wij betrokken als adviseur rondom vergunningen, ruimtelijke procedures, grondzaken, duurzaamheid. Het samenbrengen van de diverse belangen is ons dagelijks werk. 

Ontmoet ons team Kom in contact

Waar wij voor staan

De fysieke leefomgeving

De fysieke leefomgeving gaat om het samenspel van beleven van de inrichting van Nederland. Denk hierbij aan lucht, geluid, water, grond en gebouwen. Dit heeft weer betrekking op het brede spel van functies in de omgeving, zoals natuur, sport, bedrijven, agrarisch en wonen. Onder de Omgevingswet heeft het begrip fysieke leefomgeving een rol gekregen, de invloed van de wet eindigt waar geen sprake meer is van fysieke leefomgeving. 

Binnen het domein van de fysieke leefomgeving leveren wij een bijdrage. Dit doen wij met een team van enthousiaste, gedreven en ambitieuze adviseurs. Samen maken we het verschil en dragen wij bij aan het creëren van een goede fysieke leefomgeving. 

Bijdragen aan een goed ingerichte omgeving

Als adviseur binnen de fysieke leefomgeving kan je op veel manieren een bijdrage leveren. Eén ding staat daarbij centraal, je doet dit voor de samenleving. Iets wat wij een heel mooi uitgangspunt vinden. Een belangrijk punt ook. 

De rode draad in je werk is het maken van verbinding tussen de uiteenlopende belangen. Zo kan je denken aan een bedrijf dat zich wel vestigen en dat moet passen in de omgeving. Je beoordeelt bevoordeeld op mogelijke aantasting van woongenot. Ook kan het zijn dat je moet toetsen of voor het bedrijfsgebouw een omgevingsvergunning kan worden verleend. Als er sprake is van vestiging op een nieuw bedrijventerrein, dan moet je als jurist grondzaken de verkoop begeleiden. 

Je dag ziet er nooit hetzelfde uit. De diversiteit in dossiers en de uiteenlopende belangen waarin je een afweging moet maken zorgt voor afwisselend werk. De ene dag ben je meer bezig met het uitwerken van adviezen, terwijl je de andere dag met collega’s aan het afstemmen bent over nieuw beleid. 

Tijdelijke ondersteuning

Als opdrachtgever kan behoefte bestaan aan tijdelijke ondersteuning of het laten uitvoeren van een project. 12join doen dit op onze manier, met een maatwerk aanpak afgestemd op de situatie. Wij zorgen voor verbinding tussen onze ingezette medewerkers en de organisatie. Regelmatig in gesprek blijven en met kennis van zaken, dat is wat wij belangrijk vinden. Op deze manier blijft de relatie goed en zal de samenwerking tot een succes leiden. Iets waar de samenleving uiteindelijk profijt van heeft.